Vriendschap tussen Veljkovic en Vertenten onthuld, matchfixing bij twee matchen?

Vriendschap tussen Veljkovic en Vertenten onthuld, matchfixing bij twee matchen?

Gepubliceerd: donderdag 11 oktober 2018 om 08:38do 11-10-2018 om 08:38

Bart Vertenten werd net als collega-scheidsrechter Sébastien Delferière woensdag aangehouden voor verhoor. Hun rol in mogelijke matchfixing wordt in vraag gesteld. Vertenten en Delferière zouden alvast goed bevriend zijn met Dejan Veljkovic.

Er raakte al bekend dat Veljkovic er alles aan deed om de degradatie van KV Mechelen te ontlopen. Daarnaast zou Delferière goed bevriend zijn met Veljkovic en geschenken hebben ontvangen van de spelersmakelaar. Ook bij Vertenten worden er vragen gesteld.

Zo weet Het Nieuwsblad dat Veljkovic en Vertenten in de aanloop naar de wedstrijd tussen KV Mechelen en Charleroi met elkaar gingen eten. Die wedstrijd werd geleid door Vertenten . Bewijs van beïnvloeding is er echter niet, maar beide heren gaan naar verluidt wel vriendschappelijk met elkaar om.

In die wedstrijd werd het 1-1 voor Malinwa tegen Charleroi. Vertenten verraste in die wedstrijd met in de slotfase een goedkope penalty te geven voor KV Mechelen. Charleroi-verdediger Dorian Dessoleil raakte KV Mechelen-aanvaller Nicklas Pedersen amper, maar er werd toch een strafschop gegeven.

Meer twijfels
Ook bij Antwerp-Eupen, een wedstrijd onder leiding van Vertenten, was er een opmerkelijke penalty. De thuisploeg kreeg een strafschop voor een fout buiten de zestien. Die strafschop werd benut en Antwerp komt zo op een 2-0 voorsprong. Goed nieuws voor KV Mechelen, dan samen met Eupen tegen de degradatie streed.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws