De tv-gids voor deze week: Club Brugge heeft (eerste) afspraak met geschiedenis

De tv-gids voor deze week: Club Brugge heeft (eerste) afspraak met geschiedenis

29 april - 12:00 Laatste update: 2 mei - 17:46

Mei is in aantocht en in voetballand betekent dat: money time! De kalender oogt dan ook rijkelijker gevuld dan ooit tevoren. Om het overzicht te bewaren, pikt VoetbalPrimeur.be er wekelijks de lekkerste brokken uit in haar tv-gids. Deze week staan de Europese halve finales op het menu, met nog steeds een Belgische vertegenwoordiger: Club Brugge.

Praatprogramma's
Het voetbalweekend heeft in de verschillende Play-Offs weer veel stof tot discussie geleverd, niet in het minst in de kampioenenrace. Zowel in Nederlandstalig als in Franstalig België zitten de analisten al te popelen om hun oordeel te vellen. La Tribune op Tipik begint er naar goede gewoonte al wat vroeger aan, vanaf 22u15 is het de beurt aan Extra Time. Wie liever voeten in plaats van tongen ziet bewegen, kan maandagavond met FC Barcelona - Valencia FC overigens nog op een fraaie pot uit La Liga afstemmen.

Champions League
De voetbalwereld zal met grote ogen uitkijken naar dinsdag- en woensdagavond, wanneer de heenwedstrijden van de halve finales van de Champions League plaatsvinden. Eerste affiche is Bayern München versus Real Madrid; grootser kan het nauwelijks. 24 uur later tracht Paris Saint-Germain zich in Dortmund te verzekeren van een goede uitgangspositie. Beide wedstrijden zijn te volgen op VTM 2.

Andere Europese bekers
Donderdag springen nog eens acht clubs in het Europese bad, netjes verdeeld over de Europa League en de Conference League. Voor het eerst in ruim dertig jaar zit daar ook nog eens een Belgische club bij. Als Club Brugge haar huidige vorm doortrekt, belooft het tweeluik met Fiorentina een memorabele nagelbijter te worden. Alle halve finales starten trouwens op hetzelfde uur (21u), dus kiezen wordt verliezen. De drie andere confrontaties vallen eveneens live te bekijken, maar dat kunnen we Club niet aandoen, toch?

Tv-gids voor deze week

Maandag 29/4
21u: Barcelona - Valencia (DAZN Eleven Sports 1)
20u30: La Tribune (Tipik)
22u15: Extra Time (VRT Canvas) 

Dinsdag 30/4
20u35: Bayern München - Real Madrid (VTM2)

Woensdag 1/5
20u35: Borussia Dortmund - Paris Saint-Germain (VTM2)

Donderdag 2/5
20u35: Fiorentina - Club Brugge (VRT Canvas)
20u40: AS Roma - Bayer Leverkusen (Play 6)
20u55: Olympique Marseille - Atalanta Bergamo (Play Sports 1)
           Aston Villa - Olympiakos (Play Sports 2)