'Tuchel favoriet voor trainerschap Bayern'

'Bizarre ommekeer Bayern: Tuchel de nieuwe favoriet, Duitser heeft aantal eisen'

15 mei om 14:51

Thomas Tuchel is de favoriet voor het trainerschap bij Bayern München komend seizoen. Dat melden zowel BILD als de Duitse tak van Sky Sports. Eerder leek de trainer van de Duitse grootmacht nog te vertrekken.

Eerder kwam al naar buiten dat spelers als Manuel Neuer en Thomas Müller campagne aan het voeren waren voor een langer verblijf van Tuchel. Dat lijkt effect te hebben. De directie van Bayern is in gesprek met de Duitse trainer en zijn agent over een verlenging van zijn tot 2025 lopende contract. De trainer wil verlengen, om een situatie als de laatste weken bij Bayern te voorkomen. Tuchel wil geen tijdelijke oplossing zijn. Bovendien wil de Duitser meer controle over het transferbeleid om nog een prijsloos seizoen te voorkomen.

Tuchel en Bayern kwamen eerder dit seizoen nog mondeling overeen dat zijn contract na dit seizoen zou stoppen. Daarna volgde een lange zoektocht naar een nieuwe trainer voor Der Rekordmeister. Namen als Julian Nagelsmann, Xabi Alonso, Unai Emery en Julen Lopetegui pasten voor het aanbod. Ook de naam van Erik ten Hag staat nog altijd op de lijst van Bayern. De manager van Manchester United komt pas in beeld als Tuchel en Bayern er toch niet uitkomen en hij zelf vertrekt bij de Engelse grootmacht.

Al met al lijkt het uit te gaan lopen op een bizarre U-turn bij Bayern. Tuchel nam het vorig seizoen over van Nagelsmann en wist uiteindelijk nipt te titel binnen te slepen op de laatste speeldag door puntverlies van Borussia Dortmund. Dit seizoen moest Bayern de titel en vermoedelijk ook de DFB Pokal aan Bayer Leverkusen laten. In de halve finale van de Champions League bleek Real Madrid een maatje te groot.