Al dan niet degraderen kwestie van korting op een Volkswagen Tiguan?

Al dan niet degraderen kwestie van korting op een Volkswagen Tiguan?

Gepubliceerd: donderdag 11 oktober 2018 om 07:50do 11-10-2018 om 07:50

Sébastien Delferière en Bart Vertenten zitten in nauwe schoentjes. De twee Belgische topscheidsrechters worden genoemd in het dossier 'Propere handen'. Maar waarom zouden de refs meewerken aan illegale praktijken? Bij Het Nieuwsblad laten ze een ballonnetje op.

In het seizoen 2017-2018 staan KV Mechelen en KAS Eupen er heel slecht voor. Eén van de twee zal degraderen en dat betekent ofwel slecht nieuws voor Mogi Bayat en Dejan Veljkovic. Bayat is immers 'huismakelaar' bij Eupen en Veljkovic brengt zijn mannetjes onder bij KV Mechelen. Veljkovic wil KV Mechelen 'helpen' en zoekt volgens de krant contact met Delferière en Vertenten.

'In de laatste weken van het reguliere seizoen heeft Veljkovic regelmatig telefonisch contact met het duo. Onze redactie heeft weet van een afspraak tussen Veljkovic en Delferière in januari om een auto te kopen. Dankzij de makelaar krijgt de toparbiter een mooie korting op een Volkswagen Tiguan. Ook betaalt Veljkovic een bijdrage voor de voetbalschool van Delferière', schrijft Het Nieuwsblad.

Begin februari valt Delferière geblesseerd uit. Veljkovic zet daarna in op Vertenten. 'Tegen Charleroi zet KV Mechelen alles op alles, maar het raakt niet verder dan een 1-1 gelijkspel. In de slotfase verrast Vertenten met een goedkope penalty voor KV Mechelen. Charleroi-verdediger Dessoleil raakt KV Mechelen-aanvaller Pedersen amper aan in de zestien. Desondanks zakt KV Mechelen die avond naar de laatste plaats.'

Lees ook: LIVE: De gebarste bom in het Belgische voetbal, alles wat je moet weten

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Mogen Delferière en Vertenten nog een match fluiten in Eerste Klasse?

(775 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws