Jeugdopleiding van Club Brugge is meest professionele van het land

"Jeugdopleiding van Club Brugge is meest professionele van het land"

30 april - 13:16
39

In de schaduw van Nicky Hayen is ook Hayk Milkon een rijzende ster bij Club Brugge. De huidige T2 kwam mee over van Club NXT en geniet met volle teugen van zijn nieuwe rol.

Milkon moest twee jaar geleden niet lang nadenken over het aanbod van Club. Hij kon daar toen jeugdtrainer worden. "De jeugdopleiding van Club Brugge is de meest professionele van het land", vertelt Milkon bij Gazet Van Antwerpen"Qua omkadering en accommodatie kan je nergens beter zitten. Toen Club me vroeg om trainer te worden bij de U18, heb ik geen seconde getwijfeld.”

Milkon is inmiddels T2 en kijkt vooral op naar Will Still. "Ik volg samen met Will de Pro License trainerscursus en ken hem dus wel een beetje. Maar vergelijk me alsjeblieft niet met hem. Ik volg mijn parcours en heb mijn accenten. Ik weet dat Will als kind veel Football Manager (populair computerspel, red.) heeft gespeeld, maar ik heb dat spelletje bijvoorbeeld nooit opgezet", lacht Milkon.

Milkon was van 2017 tot 2020 ook nog talentscout voor de KBVB. Verder was hij jeugdcoach bij onder meer Beerschot, Antwerp, KV Mechelen en KAA Gent.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.