Opvallend: zonder puntendeling hadden we al een kampioen in België

20 mei om 14:22

Club Brugge staat op een zucht van de titel na de overwinning tegen RSC Anderlecht. Het heeft komende zondag genoeg aan een gelijkspel tegen Cercle Brugge om de titel te pakken. Al had het er zonder puntendeling helemaal anders uitgezien.

Club Brugge eindigde met negentien punten achterstand op leider Union de competitie en leek helemaal uitgeteld voor de titelstrijd. Dat had in een klassieke competitie ook het geval geweest, maar dankzij de puntendeling en bijzonder sterke Play-Offs is Club Brugge nu de grootste kandidaat om zich tot kampioen te kronen.

Blauw-Zwart, dat al jaren tegenstander is van de puntendeling en er nog steeds graag vanaf wil, profiteert nu wel enorm van die puntendeling. Sterker nog, zonder die puntendeling hadden we nu al een kampioen in ons land én was dat niet Club Brugge, weet Jarno Bertho.

Zonder puntendeling had Union SG namelijk in totaal 81 punten gepakt dit seizoen, genoeg om één speeldag voor het einde al tot kampioen te kronen. RSC Anderlecht zou in een klassieke competitie achtervolgen op 77 punten, terwijl Club Brugge 74 punten heeft gesprokkeld. Cercle Brugge (59), KRC Genk (57) en Royal Antwerp FC (55) vervolledigen de top zes.

De toekomst
Club Brugge wil al langer geen puntendeling meer in de competitie en daar heeft dit seizoen geen verandering in gebracht. Meerdere Belgische (top)clubs lijken Club Brugge nu ook te volgen. Waar zij in het verleden nog voor de puntendeling waren, klinkt het dat de Belgische clubs daar binnenkort toch afscheid van willen nemen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.