Van Bommel met tranen in de ogen: "Potverdomme toch"

Van Bommel tot tranen toe bewogen door afscheidsdomper voor De Laet

20 mei om 22:00

Royal Antwerp FC blijft in de hoek zitten waar de klappen vallen. Tegen KRC Genk liep de titelverdediger al tegen haar achtste nederlaag van deze Play-Offs aan. Tot overmaat van ramp viel Ritchie De Laet uit met een schijnbaar erge blessure, die hem hoogstwaarschijnlijk zijn afscheidsmatch op de Bosuil kost. Mark van Bommel was er het hart van in.

In een recent interview had De Laet nog aangegeven hoezeer hij uitkeek naar komende zondag. De cultheld had eind maart al aangekondigd dat hij na dit seizoen de deur in Deurne-Noord zou dichttrekken. In de Champions' Play-Off kreeg hij nog vele minuten voorgeschoteld. Ook in Genk startte De Laet in de basis, maar halverwege de tweede helft liep het grondig mis. Na een sprong sloeg hij zijn enkel om. Verderspelen bleek geen optie.

Nadien werd De Laet op de bank meermaals met tranen in de ogen gefilmd. Dat opkomend vocht was besmettelijk. Toen zijn trainer voor de camera's van Eleven Sports verscheen, kreeg hij het moeilijk bij een vraag over De Laet. "Potverdomme toch ...", blies Van Bommel, waarna hij eventjes afstand moest nemen. De Nederlander ging opnieuw in de dug-out zitten en liet vervolgens enkele tranen de vrije loop.