De Condé verklaart vertrek van Bennane bij KRC Genk: Niemand staat boven de club

De Condé verklaart vertrek van Bennane bij KRC Genk: "Niemand staat boven de club"

30 april - 15:45
12

RSC Anderlecht heeft met Ilyes Bennane een groot talent in huis gehaald. De dertienjarige middenvelder komt over van KRC Genk, waar hij werd gezien als een toptalent. Problemen naast het veld zorgden echter voor zijn vertrek.

Genk leek met Bennane een nieuw toptalent in huis te hebben, maar koos er opvallend genoeg voor om hem toch te laten vertrekken richting RSC Anderlecht. Een bewuste keuze, zo blijkt. "Het probleem zat in de entourage", zegt Head of Football Dimitri De Condé bij Het Nieuwsblad. "De ouders bekritiseerden medespelers, ouders, de club, de trainers."

In principe behandelt De Condé geen dossiers over jeugdspelers, maar bij Bennane bleek dat wel nodig te zijn. "Maar ook toen kwam er geen beterschap", geeft hij nog aan. "Dan hebben we in overleg met de jeugd de stekker eruit getrokken."

De jonge middenvelder, en vooral zijn entourage, bleken niet bij de club te passen. "De waarden en normen waar onze club voor staat en onze manier van werken was helaas niet meer verzoenbaar met de verwachtingen van de entourage van Ilyes. Er zijn weinig spelers waar we als club zoveel tijd en energie hebben in gestoken als Ilyes, maar op het einde van de dag staat bij KRC Genk niemand boven de club", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.