Hein Vanhaezebrouck over vertrek bij KAA Gent

"De club kan vervanger beginnen zoeken, maar dat was al langer aan de gang"

17 mei om 18:16
Laatste update: 17 mei om 18:07

Zaterdagavond neemt KAA Gent het op tegen Standard. Toch ging het tijdens de persconferentie voorafgaand het duel amper over de wedstrijd, maar bijna uitsluitend over het vertrek van coach Hein Vanhaezebrouck. 

Vanhaezebrouck vindt het goed dat er nu duidelijkheid is voor iedereen wat de toekomst betreft. "Ik zou zeggen dat men kan beginnen zoeken naar andere opties, maar dat was wel al even aan de gang", knipoogt Vanhaezebrouck. "Dat kan ik de club niet verwijten, want ze waren al langer op de hoogte van de beslissing om niet verder te gaan."

KAA Gent wou naar verluidt wel langer door met Vanhaezebrouck. "Maar uiteindelijk zit je samen en overleg je, en uiteindelijk kom je tot het besluit dat het misschien de beste beslissing is voor beide partijen", zegt Vanhaezebrouck. "Ik denk dat het beter is dat de club ook een nieuwe weg inslaat."

Een pijnpunt volgens Vanhaezebrouck is de communicatie naar de rest van de staff. "Ik hoop vooral dat men bij KAA Gent de kwaliteiten van de huidige staff inschat, en indien er toch iets zou veranderen, dat m'n collega's toch de kans krijgen om iets anders te vinden", aldus Vanhaezebrouck. "Als men wacht tot in juli, zijn alle posten ingenomen."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.