'Naam Ten Hag 'nagenoeg doorgestreept', komst Potter wordt lastiger voor Ajax'

'Naam Ten Hag 'nagenoeg doorgestreept', komst Potter wordt lastiger voor Ajax'

30 april - 09:44

Graham Potter lijkt door een groot verschil in vraag en aanbod niet de nieuwe trainer van Ajax te worden. De Amsterdammers neigen steeds meer naar Francesco Farioli, terwijl de naam van Erik ten Hag 'nagenoeg is doorgestreept'. Dat meldt het Algemeen Dagblad.  

De voorbije weken werd meermaals gemeld dat Ajax op Ten Hag wilde wachten. De oud-trainer van de Amsterdammers zou de topkandidaat zijn om komend seizoen voor de groep te staan bij Ajax. Door de onduidelijkheid over zijn aanblijven bij Manchester United en de vraag of de manager openstaat voor een terugkeer naar Amsterdam wordt de naam van Ten Hag 'nagenoeg doorgestreept' bij Ajax, meldt het AD.

De komst van Potter is niet volledig van de baan, maar momenteel is er sprake van een groot verschil in vraag en aanbod. De Engelsman verwacht een nieuw aanbod vanuit Amsterdam. 'Of Ajax daarmee een doorbraak weet te forceren, valt te bezien', klinkt het. 'Beide partijen houden er rekening mee dat die kloof de komende weken zelfs onoverbrugbaar blijkt.'

Door de lastige onderhandelingen neigt Ajax steeds meer naar Francesco Farioli. De pas 35-jarige Italiaan stuwde OGC Nice dit seizoen terug naar de Franse subtop en sprak al met een delegatie van de Amsterdammers. De trainer is volgens het AD ‘veel betaalbaarder’ dan Potter. Volgens de krant kwam titulair technisch directeur Alex Kroes uit bij de Italiaan omdat hij bij Manchester United mensen van INEOS leerde kennen. Naast United is het bedrijf ook grootaandeelhouder van Nice. De naam van Farioli viel en Kroes heeft dat onthouden.