'Veljkovic probeerde via matchfixing degradatie van KV Mechelen te voorkomen'

'Veljkovic probeerde via matchfixing degradatie van KV Mechelen te voorkomen'

Gepubliceerd: donderdag 11 oktober 2018 om 07:32do 11-10-2018 om 07:32

Naast het onderzoek naar mogelijke fraude wordt er door het parket ook onderzocht of er matchfixing gebeurde in onze competitie. Daarin wordt vooral Dejan Veljkovic genoemd, die zou geprobeerd hebben om de degradatiestrijd te beïnvloeden.

De Standaard geeft namelijk aan dat het aanwijzingen vond dat Dejan Veljkovic - die goede banden had met KV Mechelen - geprobeerd heeft om te degradatiestrijd te beïnvloeden. Hij trachtte de degradatie van KV Mechelen te ontlopen.

Dagen voor de beslissende laatste competitiewedstrijd had hij naar verluidt heel wat contact met bestuurslui van KV Mechelen én van Waasland-Beveren. Zo probeerde hij KV Mechelen in Eerste Klasse te houden. De Serviër had er baat bij om Malinwa in Eerste Klasse te houden. Zo zijn of waren heel wat van zijn cliënten spelers van KV Mechelen.

Hij slaagde er echter niet in om Malinwa in Eerste Klasse te houden. KV Mechelen won de beslissende laatste wedstrijd wel met 2-0 van Waasland-Beveren,maar Eupen won met 4-0 van Royal Excel Moeskroen. Een wedstrijd die overigens ook verdacht wordt.

Of er ook sprake is van matchfixing, moet nog uitgewezen worden. Enkele bestuurslui van KV Mechelen en Waasland-Beveren werd alvast meegenomen voor verhoor.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws