Bakayoko hoopt op EK Rode Duivels: “Zou geweldig zijn om shirt te dragen”

Bakayoko hoopt op EK Rode Duivels: “Zou geweldig zijn om shirt te dragen”

30 april - 19:43

Johan Bakayoko, winger bij PSV en een opkomende kracht bij de Rode Duivels, toont zijn ambitie voor het komende Europees Kampioenschap. Met al tien optredens voor de nationale ploeg onder bondscoach Domenico Tedesco, is Bakayoko alvast ambitieus.

In een interview met RTBF gaf hij aan dat hij er alvast enorm naar uit kijkt. "Het zou geweldig zijn om het nationale shirt te dragen op het EK”, klinkt het bij de Belg. “Ik ben van plan om alles te blijven geven wat ik heb op clubniveau terwijl het seizoen ten einde loopt, zodat ik mijn kansen om te gaan kan maximaliseren." 

Volgens Bakayoko is het EK een enorme kans voor de Rode Duivels. Hij gelooft in de kansen van de nationale ploeg en lijkt zelfs te geloven in de eindoverwinning. Hij benadrukt de kracht van het Belgische team en gelooft dat "alles mogelijk is" met de talentvolle spelers die ze hebben.

Bakayoko deelde ook zijn indrukken van bondscoach Domenico Tedesco, die hem doet denken aan zijn coach bij PSV, Peter Bosz. "Verdedigend vraagt Tedesco me om de nodige terugtrekkingen te maken”, aldus Bakayoko. “Soms zijn er specifieke opdrachten, het hangt een beetje van de wedstrijd af." 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.