'Belgische topclub strijdt met Liverpool voor Göteborg-middenvelder Yalcouyé'

'Belgische topclub strijdt met Liverpool voor Göteborg-middenvelder Yalcouyé'

30 april - 14:33
2

Flink wat Belgische clubs zijn al bezig met hun zoektocht naar versterking. Daarvoor speurt men weleens in Scandinavië. En in die zoektocht is één club alvast uitgekomen bij Malick Yalcouyé.

De achttienjarige Ivoriaanse middenvelder speelt momenteel voor het Zweedse IFK Göteborg, waar hij één van de grootste talenten is. Hij heeft er een basisplek weten te bemachtigen en kon zich volgens lokale media ook al serieus in de kijker spelen.

Naar verluidt toont één niet nader genoemde Belgische topclub interesse, terwijl ook Portugese ploegen denken aan zijn komst. Naar verluidt zou ook Liverpool al een scout richting Zweden hebben gestuurd om Yalcouyé aan het werk te zien.

Of het ook tot een transfer komt, is echter nog maar de vraag. Göteborg ziet Yalcouyé liever niet vertrekken en vraagt dan ook de hoofdprijs voor de middenvelder. De Ivoriaan moet zo'n vier miljoen euro kosten en dus het clubrecord, dat op naam van Benjamin Nygren (ex-KRC Genk) staat, verbreken.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.