Club Brugge-iconen geloven in kansen, maar: Fiorentina was echt sterk

Club Brugge-iconen geloven in kansen, maar: "Fiorentina was echt sterk"

30 april - 16:00
4

Club Brugge is momenteel nog volop in de strijd om de titel, maar moet (in tegenstelling tot de concurrentie) donderdag ook nog volop aan de bak. Dan wacht Fiorentina in de halve finale van de Conference League. Een zware klus en een druk programma, maar enkele Club-iconen geloven wel in winst.

Onder meer Julien Cools, die onder Ernst Happel nog twee Europese finales speelde, denkt dat Club Brugge wel kan doorstoten. "Voor ons was geloof in eigen kunnen en een beetje respect voor de tegenstander heel belangrijk", klinkt het in Krant van West-Vlaanderen.

Toch waarschuwt hij Club Brugge voor Fiorentina, dat indruk kon maken op hem. "Ik heb die mannen dit seizoen al zien spelen in Genk en dat was hoogstaand niveau. Zowel individueel als in team – net als Genk toen trouwens. Ik vond Fiorentina echt goed, sterk aan de bal ook. Ik schat de kansen op 40/60. De Italianen zijn voor mij favoriet, maar ik hoop dat Club over twee wedstrijden de bovenhand zal halen", klinkt het.

Alles kan
En ook Jan Ceulemans gelooft zeker in de kansen van Blauw-wart. "In de vorm van de eerste matchen in de play-offs kan straks alles", klinkt het. "Fiorentina is op dit moment maar een gewone middenmoter, maar een Italiaanse ploeg onderschatten zou heel fout zijn. Ik schat de kansen gelijk", aldus Ceulemans.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.