Voor het Club-bestuur en de supporters kan het wel ontroerend zijn

"Voor het Club-bestuur en de supporters kan het wel ontroerend zijn"

30 april - 12:16

Club Brugge speelt donderdag tegen Fiorentina in de Conference League. Ook Stijn Stijnen volgt die wedstrijd met aandacht. De betreurde François Sterchele was namelijk grote fan van de Italianen.

"De spelers zullen niet met François bezig zijn", geeft Stijnen aan bij Het Belang Van Limburg. Dat kun je hen niet kwalijk nemen, niemand van de huidige groep kende hem persoonlijk, maar voor het Club-bestuur en de supporters kan het wel ontroerend zijn. Zeker gezien de setting. Club staat voor een historische avond tegen de club waar François banden mee had: je kunt het niet mooier dromen."

Sterchele was vooral grote fan van Luca Toni, de spits van Fiorentina. "Toni was zijn voorbeeld, omdat hij altijd en overal scoorde en een échte Italiaanse uitstraling had. Dat sprak François aan – hij voelde zich ook een Italiaan. Hij adoreerde die cultuur tot in het extreme, het uitte zich in zijn kledingkeuzes en zijn liefde voor de Italiaanse keuken. (lacht) En dan de uitspraak van zijn naam: op zijn Italiaans."

Stijnen speelde enkele weken na de dood van Sterchele nog in Firenze met de Rode Duivels. Hij kon toen ook het shirt van Toni bemachtigen voor de nabestaanden van Sterchele.