Geschorst op slotspeeldag of niet: Bondsparket grijpt in met nieuwe maatregel

Geschorst op slotspeeldag of niet: Bondsparket grijpt in met nieuwe maatregel

16 mei - 22:27
4

Een schorsing ontlopen op de laatste speeldag van de JPL zit er dit seizoen niet in. De KBVB en het Bondsparket hebben ingegrepen en zullen dit seizoen dan toch razendsnel ingrijpen bij een rode kaart.

In een normale week durft het weleens te gebeuren dat clubs bij een rode kaart meermaals in beroep gaan om een schorsing voor de volgende week te voorkomen. Dat zal dit seizoen niet kunnen gebeuren, weet men bij Het Nieuwsblad.

Zo klinkt het dat alle clubs een mail hebben ontvangen met een duidelijke boodschap van de KBVB. Wie komend weekend rechtstreeks rood krijgt, zal – ook als het schorsingsvoorstel niet wordt aanvaard – nog voor de slotspeeldag zijn definitieve straf krijgen. Er zal op de slotspeeldag dus geen discussie kunnen zijn over een eventuele schorsing. Een situatie zoals die met Christian Burgess eerder deze Play-Offs staat er dus ook niet meer te gebeuren.

“Met deze communicatie willen we duidelijkheid scheppen", zegt bondsprocureur Ebe Verhaegen. "Er is geen controverse mogelijk: elke club is nu op de hoogte en weet dat er schorsingen volgen na een uitsluiting", klinkt het.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.