Cercle reageert verbouwereerd na goedkeuring MER voor nieuw stadion Club Brugge

Cercle reageert verbouwereerd na goedkeuring MER voor nieuw stadion Club Brugge

24-08-2021 21:00
27

Club Brugge heeft een nieuwe stap gezet richting een nieuwe voetbaltempel en zag het MER goedgekeurd worden. Niet naar de zin van de buren van Cercle Brugge, die zich negatief hebben uitgelaten over die beslissing.

Cercle Brugge liet eerder al blijken dat het tegen een nieuw stadion voor Club Brugge is op de Jan Breydelsite en onderstreept dat dinsdag nogmaals met een bericht op de officiële kanalen. 'Voor Cercle Brugge, maar ook voor vele buurtbewoners, komt deze beslissing als een verrassing', begint men.

Cercle Brugge is dan ook duidelijk, een nieuwe tempel op de Jan Breydelsite is geen goed idee. 'We zijn ervan overtuigd dat, mede gestaafd door een recente mobiliteitsstudie, de Olympiasite niet de juiste locatie is voor een stadion met meer dan 40.000 zitplaatsen', klinkt het. Volgens Cercle Brugge past enkel een klein multifunctioneel stadion op die site.

'De Vereniging herinnert Stad Brugge aan haar engagement om voor beide voetbalploegen een definitieve oplossing te vinden, vooraleer een overeenkomst met één van de twee ploegen te sluiten.'

'Bovendien ondertekenden het stadsbestuur, Club Brugge en Cercle Brugge een gebruiksovereenkomst waarbij beide ploegen tot minstens juni 2023 van alle faciliteiten op de Jan Breydel site kunnen blijven gebruik maken. Cercle Brugge rekent erop dat de Stad Brugge dit engagement nakomt', besluit men.