Minister van Omgeving Demir over stadionplannen Club Brugge: “Zo snel mogelijk”

Minister van Omgeving Demir over stadionplannen Club Brugge: “Zo snel mogelijk”

30 april - 21:12
50

De stadionplannen van Club Brugge blijven problemen opleveren. Blauw-Zwart wil zo snel mogelijk beginnen bouwen, maar het is nog steeds wachten op een antwoord op de vergunningsaanvraag.

Vlaams minister van Omgeving, Zuhal Demir, gaf tegenover Het Laatste Nieuws meer informatie over de situatie. Dit dossier loopt al heel lang”, klonk het vandaag in het Vlaams Parlement. “Ik heb in 2021 een vergunning verleend, maar die werd helaas vernietigd.”

De nieuwe aanvraag van Club Brugge is nog in behandeling. “De adviezen van de Gewestelijke Omgevingsvergunningscommissie (GOVC) zijn voorwaardelijk gunstig. We zijn die adviezen nu grondig aan het bestuderen. Liefst van al beslissen we zo snel mogelijk”, aldus Demir.

Club Brugge kan dan ook snel beginnen met bouwen. “Zo’n vergunning is meteen na de beslissing ook uitvoerbaar, dat is ook goed nieuws. Het is dan aan de club om te overwegen wanneer ze de werken aanvatten. Ik probeer zo veel mogelijk te maken en hoop één van de komende weken te beslissen. Het zal zeker voor de maand mei zijn.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.