'Liverpool wil tot 60 miljoen euro geven voor voormalige Club Brugge-ster'

21 mei om 13:40

Liverpool heeft afscheid genomen van trainer Jürgen Klopp en gaat voortaan met Arne Slot aan het roer door het leven. De Nederlander zal de komende weken ook versterking gaan krijgen bij The Reds. Odilon Kossounou moet één van die versterkingen gaan worden.

Bij het Engelse CaughtOffside klinkt het namelijk dat Kossounou één van de verdedigers is die op het lijstje van Liverpool staat. De Ivoriaanse verdediger, die in het verleden nog uitkwam voor Club Brugge, was dit seizoen nog één van de basispionnen in het niet te kloppen Bayer Leverkusen.

Zijn goed seizoen kan hem nu een transfer naar de Premier League opleveren. Liverpool is naar verluidt bereid om zo'n zestig miljoen euro te betalen, al is er nog flink wat concurrentie voor de handtekening van Kossounou. Ook Manchester United, Real Madrid en Tottenham Hotspur worden genoemd als potentiële bestemming, al zijn die minder concreet voor de verdediger.

Kossounou werd in 2019 door Club Brugge voor zo'n vier miljoen euro weggehaald bij Hammarby en werd één van de belangrijke pionnen achterin. Blauw-Zwart zag hem in 2021 uiteindelijk richting Leverkusen verhuizen voor zo'n 23 miljoen euro.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.