'Tottenham vindt haar opvolger voor Alderweireld in Serie A'

'Tottenham vindt haar opvolger voor Alderweireld in Serie A'

02-08-2021 13:38

Eindelijk positief transfernieuws voor supporters van Tottenham Hotspur: op de dag dat Harry Kane niet kwam opdagen voor de training, lijkt de Argentijnse verdediger Christian Romero zo goed als binnen.

De komst van Romero (23) hangt al weken in de lucht, maar Tottenham lijkt nu door te pakken: de Premier League-club heeft volgens football.london een akkoord bereikt met Atalanta over een transfersom van 50 miljoen euro. De verwachting is dat Romero nog deze week een medische keuring ondergaat in Noord-Londen.

Romero zou al zijn jawoord hebben gegeven aan Tottenham. Atalanta huurde de Argentijn vorig jaar voor twee seizoenen van Juventus en bedong daarbij een optie tot koop van zestien miljoen euro.

Spurs versterkte zich deze zomer al met Bryan Gil (Sevilla, 25 miljoen euro) en Pierluigi Gollini (Atalanta, huur). Na het vertrek van Toby Alderweireld had de nieuwe manager Nuno Espirito Santo een centrale verdediger nodig en die heeft technisch directeur Fabio Paratici nu geregeld in de persoon van Romero.