Standard moet geschiedenis schrijven tegen Poznan: 50 jaar zonder zege

Standard moet geschiedenis schrijven tegen Poznan: 50 jaar zonder zege

Gepubliceerd: donderdag 26 november 2020 om 07:45do 26-11-2020 om 07:45

Laatste update: donderdag 26 november 2020 om 16:00do 26-11-2020 om 16:00

Met een nul op negen is Standard dramatisch gestart aan zijn Europa League campagne. Standard heeft nog een waterkansje op kwalificatie, maar moet dan wel gaan winnen tegen het Poolse Lech Poznan. Winnen tegen een Poolse tegenstander lukte echter nog maar één keertje…50 jaar geleden.

Vijf keer moest Standard het Europees al eens opnemen tegen een tegenstander uit Polen, daarvan wist het slechts één keertje de partij al winnend af sluiten. Die wedstrijd zal overigens niet in de hoofden van de spelers gegrift staan, de Standard-spelers waren niet eens geboren. In het seizoen 1970/71 wist Standard door te stoten tot de laatste zestien van de Europacup, de huidige Champions League. Daarin was Legia Warschau de tegenstander.

Standard wist de heenwedstrijd tegen de Polen met 1-0 te winnen, maar ging twee weken later de boot in met 2-0. Legia wist zich te plaatsen voor de volgende ronde, het Europese avontuur van Standard was voorbij. Standard kende meer succes in het seizoen 2011/2012.

De Luikenaars wisten de groepsfase van de Europa League te overleven en kwamen in de tweede ronde uit tegen Wisla Krakow. Standard wist tweemaal niet te winnen, maar verloor ook niet. Na een 1-1 gelijkspel in Polen, en een 0-0 gelijkspel in Luik wist Standard zich voor de volgende ronde te plaatsen. Daarin was het Duitse Hannover echter te sterk.

De laatste wedstrijd tegen een Poolse tegenstander is uiteraard die tegen Lech Poznan in november. In Polen ging Standard pijnlijk ten onder, het werd 3-1. Door de nederlaag staat Standard met de rug tegen de muur. Enkel een overwinning geeft Standard nog een spankeltje hoop om aansluiting te vinden bij de top twee in de groep. Het zal daarvoor wel voor het eerst in 50 jaar nog eens moeten winnen van een Poolse tegenstander.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wint Standard?

Ja
55%
Nee
45%
(80 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws