Mannaert laat zich uit over de toekomst van Diagne bij Club Brugge

Mannaert laat zich uit over de toekomst van Diagne bij Club Brugge

11-12-2019 08:45 Laatste update: 11:09
23

Mbaye Diagne lijkt het helemaal verkorven te hebben bij Club Brugge. Na de penaltyfarce én verschillende persoonlijke fratsen lijkt Blauw-Zwart er genoeg van te hebben. Vincent Mannaert geeft toe dat Diagne een lastig verhaal is.

De komst van Diagne was weloverwogen afgelopen zomer. "Goh... De aanpak van het dossier-Diagne week niet af van andere dossiers die in het verleden eind augustus concreet werden: Vormer, Izquierdo, Gedoz... De transfer van Diagne is volledig gescreend, tot zelfs een finale vergadering toe met de hele technische staf - Carl (Hoefkens, red.) had nog met hem gespeeld bij Lierse -, waarop is beslist om ervoor te gaan", aldus Mannaert in Het Laatste Nieuws.

Club Brugge wist wat het in huis haalde. "Dirar had al eens fratsen uitgehaald, Perisic, Izquierdo, Bacca, zélfs Meunier... Creatieve types zijn nu eenmaal ook creatief zonder bal (grijnst). De vraag is telkens: 'Hoeveel wil je aanvaarden?' Wat Diagne op PSG deed, was een heel moeilijke, maar niet allesbeslissend. Alleen... Na 'Parijs' moet je wel de lijn volgen. Als je dan nóg eens afwijkt, houdt het nagenoeg op."

Gesprek met Diagne
Mannaert probeerde zelf in te praten op Diagne. "Ik ben inderdaad niet iemand die gelooft in eenheidsworst - 't moeten niet allemaal brave soldaten zijn. Dennis, Diatta...: dat soort peper en zout moet je als club kunnen managen. Op voorwaarde dat die spelers tussen de lijnen blijven. Je mag van mij de grenzen aftasten, je kunt er een keer buiten gaan, maar niet te veel, hé."

No Poll