De Crem op veiligheidsbezoek bij Anderlecht: Het gaat niet enkel over vuurwerk

De Crem op veiligheidsbezoek bij Anderlecht: "Het gaat niet enkel over vuurwerk"

Gepubliceerd: zondag 21 april 2019 om 17:52zo 21-04-2019 om 17:52

Pieter De Crem is zondagavond aanwezig in het Constant Vanden Stockstadion voor de wedstrijd tussen RSC Anderlecht en KAA Gent. De ontslagnemend minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid is niet als supporter in Brussel, maar komt een kijkje naar de veiligheidsmaatregelen.

De Crem kreeg een rondleiding in het stadion van voorzitter Marc Coucke. Nadien kon Play Sports hem strikken voor een interview. "Ik denk dat er voor veiligheid heel veel wordt geïnvesteerd. Wij doen dat met de aanwezigheid van de politie. Dat kost jaarlijks tussen de tien en de twaalf miljoen euro. Maar de clubs doen ook veel. De stewards doen heel veel werk. Dat moet de bedoeling zijn om incidenten te vermijden", aldus De Crem.

"Voor het begin van het nieuwe seizoen zal ik een voorstel doen. Een soort routeplan om samen met de clubs, de Pro League, de voorzitters en de supporters om te vermijden dat er nog incidenten zijn. De stewards spelen daarin een heel belangrijke rol, voor de zogenaamde fouillage van de mensen. Want het gaat niet enkel over vuurwerk, maar ook over andere zaken die gebruikt kunnen worden en onveiligheid creëren", besluit De Crem.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws