Lewandowski denkt nog lang niet aan stoppen

Barcelona krijgt geruststellende boodschap van spits: 'Vertrekken is geen optie'

29 april om 23:13

Voor Robert Lewandowski is het geen optie om FC Barcelona deze zomer te verlaten. De spits voelt zich nog topfit en wil honderd procent zeker in Catalonië blijven.

De 35-jarige Lewandowski heeft het nog altijd naar zijn zin bij Barcelona en  denkt ook nog lang niet aan stoppen. "Vertrekken bij Barcelona is voor mij deze zomer geen optie. Dat is absoluut geen onderwerp van gesprek bij mij. Ik voel me nog steeds fysiek top. Zoals ik het nu voel is dat zeker nog wel zo voor de komende twee jaar. Als ik me fysiek niet langer top voel, ga ik nadenken wat ik ga doen", vertelt een openhartige Lewandowski tegenover BILD.

Lewandowski heeft nog een contract tot de zomer van 2026 bij Barcelona. In die verbintenis staat ook nog een optie voor een extra jaar. Dit seizoen maakte Lewandowski twintig goals in 43 officiële wedstrijden. De spits is nog altijd aanvoerder van Polen en treft dus komende zomer Oranje op het EK. Barça staat op dit moment derde in de Spaanse competitie, maar maandagavond spelen de Catalanen tegen Valencia. Bij een zege klimt de ploeg weer over Girona en staat het tweede.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.