Leicester en aanvoerder Faes danken Vardy en pakt na promotie ook eremetaal

Leicester en aanvoerder Faes danken Vardy en pakt na promotie ook eremetaal

29 april om 23:10
Laatste update: 29 april om 23:10

Leicester City is kampioen van het Championship. Op bezoek bij Preston North End wonnen The Foxes met 0-3, waardoor ze niet meer te achterhalen zijn op het tweede niveau van Engeland. Wout Faes was de aanvoeder bij Leicester City, terwijl Dennis Praet als invaller in het veld kwam.

Sinds vrijdag was al duidelijk dat Leicester terug gaat keren in de Premier League, door een nederlaag van Leeds United. De ploeg van manager Enzo Maresca was echter nog niet zeker van de titel in het Championship. Daar is maandagavond verandering in gekomen: op bezoek bij Preston boekte Leicester een afgetekende overwinning. Captain Jamie Vardy, inmiddels al 37 jaar oud, was de grote man aan de zijde van The Foxes: hij maakte de eerste twee treffers.

Door de winstpartij kan ook Ipswich Town niet meer over Leicester City heen op de ranglijst. Daardoor is de ploeg kampioen van de Championship, acht jaar nadat het kampioen van de Premier League werd. Leicester keert dus ook weer na één jaar terug op het hoogste niveau in Engeland.

Even kwam het kampioenschap overigens wel nog in gevaar voor The Foxes, nadat ze in februari en maart relatief veel puntenverlies leden. Ook hing er nog even een puntenstraf boven het hoofd van Leicester, maar doordat de club dit seizoen actief was in het Championship en de Premier League-regels overtrad, gooide dat ook geen roet in het eten voor de titel.