Sublieme Lewandowski neemt Barcelona bij de hand en maakt hattrick bij prachtzege

29 april - 23:05
1

Robert Lewandowski heeft FC Barcelona in een knotsgekke wedstrijd langs Valencia geholpen. De Poolse spits was met twee goals cruciaal in de 4-2 zege van de Catalanen, die de tweede plek in Spanje weer overnemen van Girona.

Frenkie de Jong kon door zijn blessure niet meedoen in de belangrijke wedstrijd voor Barcelona. De Catalanen konden bij een zege de tweede plek weer heroveren op Girona. Fermin Lopez begon wel op het middenveld en de jongeling drukte gelijk zijn stempel. Na 22 minuten spelen tekende de twintigjarige Spanjaard met het hoofd aan voor de openingstreffer namens Barça.

Daarna zakte het ineens in voor de Catalanen en dat kwam met name door twee persoonlijke fouten. Eerst zat Marc-André ter Stegen mis bij een lange bal van Valencia. De Duitse keeper kwam ver uit, kreeg de bal niet onder controle, waardoor Hugo Duro zo kon doorlopen en de 1-1 maakte. Daarna ging ook Ronald Araujo de fout in met het veroorzaken van een penalty. Pepelu zorgde voor de 2-1 en stuurde Barça met een verrassende achterstand de kleedkamer in.

Vlak voor de onderbreking kreeg Barcelona wel een opsteker door een rode kaart bij de Valencia-doelman. Giorgi Mamardashvili maakte hands buiten de zestien en ontnam Lamine Yamal een directe scoringskans. De Georgiër kon gaan douchen, waardoor Barça weer de overhand had in de tweede helft. Lewandowski kon daardoor opstaan en maakte vier minuten na rust al de gelijkmaker uit een corner.

Uiteindelijk kreeg Barça veel kansen via onder andere Ilkay Gündogan en Araujo, maar de winnende goal viel niet. Daarvoor was de 35-jarige Lewandowski weer nodig. Hij maakte in de slotfase de 3-2, waardoor Barça de zege alsnog in eigen huis hield. De Catalanen staan daardoor weer tweede in Spanje en gaan met vertrouwen richting de cruciale wedstrijd uit tegen Girona.