Nieuwigheid in de Croky Cup, die ingaat met onmiddellijke ingang

Nieuwigheid in de Croky Cup, die ingaat met onmiddellijke ingang

18-09-2018 18:57
6

In de Beker van België mogen club vanaf nu niet drie, maar vier wissels doorvoeren. De vierde wissel mag wel pas vanaf de verlengingen gebeuren.

De Pro League was al een tijdje vragende partij voor een extra wissel. De reglementencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft nu beslist dat het ook mag. Opvallend, de regel gaat meteen in. Concreet wil dat zeggen dat vanaf de zestiende finales van de Croky Cup clubs in de verlengingen een extra wissel mogen doorvoeren.

Niet alleen in de Beker van België geldt de nieuwe regel. Deze is ook van toepassing voor de finale van Play-Off 2 en de testwedstrijd tussen de winnaar van Play-Off 2 en een club uit Play-Off 1. Ook in finale van de Proximus League is een extra wissel tijdens de verlengingen toegestaan.

"Het doel is om enerzijds de kans te vergroten dat er tijdens de verlengingen een ploeg als winnaar uit de bus komt en anderzijds om blessures te vermijden omwille van vermoeidheid", laat de Pro League weten tegenover Het Laatste Nieuws. .

No Poll