Entourage onthult: Anderlecht kan toch nog mooi verdienen aan Svilar

Entourage onthult: Anderlecht kan toch nog mooi verdienen aan Svilar

19-10-2017 10:45
4

Anderlecht zag deze zomer Mile Svilar vertrekken. De doelman voelde zich ongelukkig in het Astridpark en speelde het hard. Vader Ratko Svilar geeft wel te kennen dat Anderlecht nog extra geld mag verwachten.

In de media circuleerden al geruchten dat Svilar voor 2,5 miljoen euro verkocht zou zijn. Dat is correct, maar Anderlecht heeft ook een doorverkooppercentage. "Ik ben blij dat Anderlecht nu 2,5 miljoen plus 10% op de doorverkoop kreeg nadat mijn zoon welgeteld twee oefenwedstrijden speelde voor het eerste elftal. Misschien, had hij 20, 30, 40 wedstrijden gespeeld, had de opbrengst groter kunnen zijn."

Vader Svilar vindt niet dat hem iets te verwijten valt in deze zaak. "Van dag één was het mijn wens dat mijn zoon kwaliteitswerk zou krijgen en een eerlijke kans, om op een dag te spelen voor de eerste ploeg van Anderlecht en later verkocht te worden voor veel geld, wat goed zou zijn voor het imago van de club en voor de clubkas. Intussen zou mijn zoon een veel betere keeper worden", verklaart hij. Het is uiteindelijk dus helemaal anders verlopen.

Svilar maakte woensdag al zijn debuut in de Champions League, maar een droomdebuut was het niet. Benfica verloor mede door een enorme flater van de jonge doelman