Oostende gehavend richting Ghelamco Arena: vier sterkhouders ontbreken

Oostende gehavend richting Ghelamco Arena: vier sterkhouders ontbreken

10-12-2016 14:34
2

RSC Anderlecht - Club Brugge is natuurlijk dé kraker van het weekend in België, maar ook voor AA Gent - KV Oostende gaat de gemiddelde voetbalfan wat rechter in de zetel zitten. KVO-trainer Yves Vanderhaeghe zit echter met selectieproblemen. Vier sterkhouders zijn namelijk onbeschikbaar.

Dat Silvio Proto er niet bij zal zijn in Oost-Vlaanderen, was al langer bekend. De doelman liep een zware blessure op op training en is nog een poos uit roulatie. Ook Knowledge Musona moet de partij laten schieten vanwege een letsel. De aanvaller sukkelt al even met een pijnlijke enkel en is niet voldoende fit om te spelen. Hij hoopt er woensdag in de Croky Cup wel weer bij te zijn. Dan ontmoet Oostende... Gent.

Het houdt echter niet op bij blessures bij de Kustboys. Kévin Vandendriessche, de breker op het middenveld, moet geschorst toekijken. Tot slot kan ook Antonio Milic niet aanwezig zijn. De verdediger is dit seizoen uitgegroeid tot een sterkhouder in de Oostende-defensie, maar verloor onlangs zijn vader. Vanderhaeghe zal zijn brede kern kunnen gebruiken om die afwezigheden op te vangen.