Voor sommigen misschien verrassing, maar Newcastle is stap vooruit

"Voor sommigen misschien verrassing, maar Newcastle is stap vooruit"

25-07-2016 11:01

Dat Matz Sels deze zomer KAA Gent zou verlaten, stond na twee sterke seizoenen in de sterren geschreven. Maar toen naar buiten kwam dat de doelman bij Newcastle United aan de slag zou gaan, werd hier en daar toch met de wenkbrauwen gefronst. Voor Sels is die keuze echter logisch.

"Dit is absoluut een mooie stap voorwaarts", maakt het Lierse-product meteen duidelijk bij Het Nieuwsblad. "Ik begrijp wel dat het voor sommigen als een verrassing kwam, maar Newcastle is in principe geen club voor de Championship. Het stadion is ronduit indrukwekkend, maar vooral de wil om snel terug te keren naar de Premier League sprak me enorm aan."

Met Rafael Benitez staat er bovendien een Champions League- én Europa League-laureaat aan het roer. "Als zo'n coach je wil, dan aarzel je niet”, stelt Sels onomwonden. Toen ik hoorde dat Newcastle interesse had, heb ik contact gezocht met hem. Hij heeft me overtuigd. Dat hij blijft, toont ook de ambitie aan van deze club. Men wil de ploeg ook zo veel mogelijk samenhouden", besluit de aanwinst.