OFFICIEEL: Ajax verkoopt Haller voor 34,5 miljoen aan Borussia Dortmund

OFFICIEEL: Ajax verkoopt Haller voor 34,5 miljoen aan Borussia Dortmund

06-07-2022 17:31
0

Sébastien Haller heeft zijn toptransfer te pakken. De regerend Eredivisie-topscorer verlaat Ajax na anderhalf jaar en voegt zich bij Borussia Dortmund.

Beide clubs werden het in juni eens over een transfer van 34,5 miljoen euro: een basisbedrag van 31 miljoen plus bonussen. Ajax brak begin 2021 zijn transferrecord en betaalde 22,5 miljoen euro aan West Ham United, maar verkoopt Haller dus met winst door. De Franse spits met de Ivoriaanse voetbalnationaliteit tekent voor vier seizoenen.

In Dortmund wordt Haller de opvolger van Erling Haaland, die naar Manchester City is vertrokken. Donyell Malen en de eerder deze zomer vastgelegde Karim Adeyemi worden zijn collega's. BVB kent Haller nog van de Champions League-ontmoetingen met Ajax in oktober en november: de spits scoorde in beide wedstrijden.

Haller heeft sowieso een productief seizoen achter de rug. Hij scoorde 21 keer in de Eredivisie en volgde Giorgos Giakoumakis op als winnaar van de Willy van der Kuijlen-trofee. Daarnaast maakte hij indruk in de Champions League: zijn debuut tegen Sporting Portugal leverde direct vier goals op, uiteindelijk scoorde hij in zeven achtereenvolgende wedstrijden en kwam hij op elf treffers uit.

Sportief directeur Sebastien Kehl ziet in Haller de ideale opvolger van Haaland. "Het totale pakket is veelbelovend. Sébastien heeft een hoge fysieke aanwezigheid en is ook fysiek zeer veerkrachtig. Met zijn ervaring kan hij onze jonge spelers steun en stabiliteit geven in het offensief. In de gesprekken met ons heeft hij duidelijk gemaakt dat hij graag iets wil bereiken met BVB", zegt Kehl op de clubwebsite

Haller kan niet wachten om successen te vieren met de achterban van Dortmund. "Ik kan bijna niet wachten om de steun te voelen van meer dan 80.000 toeschouwers als onderdeel van de BVB-familie. Hopelijk gaan we de komende jaren samen mooie dingen bereiken en kunnen we het dan samen vieren."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie