Scherpen (KV Oostende) promoveert naar Oranje en vervangt Krul

Scherpen (KV Oostende) promoveert naar Oranje en vervangt Krul

06-06-2022 11:46 Laatste update: 11:46
4

Kjell Scherpen (dit seizoen op huurbasis bij KV Oostende) is gepromoveerd naar het grote Oranje. Doelman Tim Krull heeft het trainingskamp met een blessure verlaten, waardoor Louis van Gaal Scherpen oproept als vervanger.

Krul liep zondag op de training zijn kwetsuur op bij het Nederlands elftal. De blessure is dusdanig ernstig dat Van Gaal niet meer op hem kan rekenen voor de komende drie interlands. Krul zat tegen België op de bank bij Nederland.

Scherpen zit op dit moment bij de selectie van Jong Oranje. Daar stond hij vrijdag nog onder de lat, op bezoek bij de leeftijdsgenoten van Moldavië. De goalie van Brighton & Hove Albion, die de afgelopen zes maanden werd verhuurd aan KV Oostende, traint maandag al mee met het Nederlands elftal. Het is nog niet duidelijk of trainer Erwin van de Looi bij Jong Oranje een vervanger voor Scherpen op zal roepen.

Voor velen zal de Oranje-uitnodiging van Scherpen als een verrassing komen. De boomlange keeper vertrok een jaar geleden nog bij Ajax, nadat hij in enkele optredens niet wist te overtuigen. Na een paar maanden in Brighton werd Scherpen eerste keeper bij Oostende.

Vincent Janssen
De KNVB heeft daarnaast ook nieuws over Vincent Janssen. Het was al duidelijk dat hij dinsdag in Zeist zou arriveren na zijn bruiloft, maar nu is ook bekend dat de aanvalsleider niet mee zal gaan naar Wales. Janssen zal een aangepast trainingsprogramma volgen in Nederland, als Oranje zich voorbereidt op het Nations League-duel.