Nederlandse ref zet assistent aan de deur na Ronaldo-incident: Vertrouwen is weg

Nederlandse ref zet assistent aan de deur na Ronaldo-incident: "Vertrouwen is weg"

Gepubliceerd: dinsdag 13 april 2021 om 13:30di 13-04-2021 om 13:30

Een rel in scheidsrechtersland: Danny Makkelie heeft assistent-scheidsrechter Mario Diks met onmiddellijke ingang uit zijn team gezet. Makkelie heeft geen vertrouwen meer in Diks, meldt het Nederlandse Omrop Fryslân. Het kost de grensrechter het EK.

Makkelie maakte Diks vier dagen na de geruchtmakende EK-kwalificatiewedstrijd tussen Servië en Portugal duidelijk dat hij geen heil meer ziet in een samenwerking. De aanleiding: een schot van Cristiano Ronaldo dat nét over de lijn was. Makkelie én Diks namen het niet waar en omdat ze niet gecorrigeerd konden worden door de afwezige VAR en doellijntechnologie, kreeg de Portugese superster niet zijn verdiende goal. Het leidde tot grote woede bij Ronaldo, terwijl Portugal niet met 3-2 won, maar de punten moest delen met Servië.

De fout is Diks zwaar aangerekend, blijkt nu: Makkelie heeft hem aan de kant gezet. De grensrechter uit Leeuwarden gaat daardoor niet naar het EK. "Dit is voor mij een zeer, zeer grote teleurstelling zo vlak voor het EK", laat Diks weten aan Omrop Fryslân. "Op woensdag 31 maart heb ik van Makkelie te horen gekregen dat hij met een andere assistent verder wil, omdat het vertrouwen in onze samenwerking weg is."

De nieuwe assistent luistert naar de naam Jan de Vries, bevestigt Makkelie. "Het is juist dat Jan de Vries de positie van Mario Diks in het team heeft overgenomen. Het betreft een teamaangelegenheid. Uit respect voor Mario, maar ook in het belang van het team, doen we over de reden van de wisseling geen uitspraken", aldus de scheidsrechter.

De andere grensrechter Hessel Steegstra blijft wel lid van Team Makkelie. Samen gaven ze leiding aan de finale van de Europa League in 2020 en de halve finale van het WK voor clubteams begin dit jaar. Diks: "Ik had echt gehoopt op meer steun, begrip en vertrouwen na de succesvolle samenwerking de afgelopen jaren." Officieel is het nog niet dat Makkelie naar het EK gaat, maar de bevestiging van de UEFA lijkt een kwestie van tijd. De KNVB laat aan Omrop Fryslân weten dat het dan 'logisch is dat Makkelie met zijn eigen team gaat'.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Lees meer over: Eredivisie EK 2020

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws