Vertrokken en geflopt: voor deze spelers is het gras buiten de JPL niet groener

Vertrokken en geflopt: voor deze spelers is het gras buiten de JPL niet groener

30-12-2020 14:00 Laatste update: 01-01-2021 17:00
7

Het eerste deel van het voetbalseizoen zit erop. Hoog tijd om even terug te blikken op de voorbije maanden. Door de coronacrisis waren er vorige zomer iets minder transfers, maar toch vertrokken enkele smaakmakers. Het gras is echter niet altijd groener aan de andere kant. Enkele spelers vielen door de mand. Wie heeft nog niet kunnen overtuigen bij zijn nieuwe ploeg? VoetbalPrimeur zocht het uit.

Edon Zhegrova - KRC Genk naar FC Basel (3 miljoen euro)
Zhegrova speelde vorig seizoen al op huurbasis bij Basel, maar echt imponeren kon hij niet bij de Zwitserse topclub (negentien matchen, twee goals, vier assists). Toch werd de 21-jarige flankspeler vorige zomer defenitief overgenomen voor drie miljoen euro. Zijn niveau heeft hij voorlopig nog niet kunnen verbeteren. Zhegrova begint meestal als basisspeler aan de match, maar heeft tot nu toe nog maar één goal en twee assists in twaalf matchen voor Basel. Toch een beetje weinig voor een flankspeler -met een prijskaartje- bij een topclub in de Zwitserse competitie.

Jonathan David - KAA Gent naar Lille OSC (27 miljoen euro)
Het was de transfersoap van afgelopen zomer: Gent wilde zijn goudhaantje absoluut niet laten vertrekken, maar ging toch overstag bij het monsterbod van Lille. De Noord-Franse ploeg betaalde 27 miljoen euro. Een bedrag dat door bonussen nog flink kan oplopen. Op dit moment kan David die stevige transfersom nog niet verantwoorden. De jonge Canadees mocht dit seizoen al 23 keer opdraven (17 keer in de competitie, zes keer in de Europa League), maar kon tot nu toe nog maar twee keer de netten laten trillen. En inloopperiode behoorde tot de verwachtingen, maar David zal zijn niveau na de winterstop toch een wat moeten opkrikken.

Terem Moffi - KV Kortrijk naar FC Lorient (8 miljoen euro)
Twee goals en één assists in elf wedstrijden: Lorient had waarschijnlijk op meer gehoopt toen het acht miljoen euro overschreef op de rekening van Kortrijk om Moffi te kopen. De Nigeriaanse aanvaller -in januari gehaald voor amper 150.000 euro- was in de terugronde één van de sensaties in de Jupiler Pro League. Hij scoorde vier keer in zeven wedstrijden voor de stopzetting. Genoeg om Lorient over de streep te trekken, maar in Frankrijk stokt de motor. Moffi en zijn ploeg verkeren in acuut degradatiegevaar (18e op 20 ploegen in de Ligue 1). Lorient zal hopen op meer goals van Moffi om de scheve situatie na de winterstop nog recht te trekken.

Nathan de Medina - Excelsior Moeskroen naar Arminia Bielefeld (transfervrij)
De centrale verdediger mocht de voorbije drie seizoenen 44 keer opdraven bij Moeskroen, maar de Bundesliga lijkt voorlopig een beetje te hoog gegrepen. De Medina -die zijn jeugdopleiding genoot bij RSC Anderlecht en na een uitleenbeurt aan Oud-Heverlee Leuven bij Moeskroen terechtkwam, kwam nog maar vijf keer in actie voor zijn nieuwe ploeg, die helemaal onderin bengelt in de Bundesliga. In de degradatietopper tegen Schalke 04 was De Medina wel belangrijk met een assist voor het enige doelpunt. Hopelijk kan hij die lijn na de winterstop doortrekken.

Arjan Swinkels - KV Mechelen naar VVV Venlo (transfervrij)
Op zijn 35e is Swinkels misschien geen floptransfer, maar hij beleeft toch moeilijke tijden sinds zijn afgelopende contract bij KV Mechelen niet werd verlengd. De centrale verdediger tekende transfervrij bij VVV Venlo, waar hij al een heel seizoen tegen de degradatie vecht. Swinkels mocht al acht keer opdraven, maar zal vooral herinnerd worden door zijn reactie na de historische pandoering tegen Ajax (0-13).

Bron: Transfermarkt