Wonder van Lazio strandt op de lat, Club Brugge met tien naar Europa League

Wonder van Lazio strandt op de lat, Club Brugge met tien naar Europa League

08-12-2020 20:47 Laatste update: 20:58
120

Club Brugge heeft dinsdag net geen geschiedenis kunnen schrijven. Tegen Lazio speelde het 2-2 gelijk. Het was net onvoldoende om door te gaan in de Champions League. In de voorlaatste minuut trof Charles De Ketelaere nog de lat. Club Brugge speelde meer dan een helft met zijn tienen na rood voor Eduard Sobol.

Club Brugge deed behoorlijk mee in Lazio, maar moest na 12 minuten wel al achtervolgen. Kossounou en Mata stapten samen volledig fout in. Luis Alberto zag als Mozes de Rode Zee opengaan. De Spanjaard dook in het gat en haalde uit. Mignolet bracht nog redding, maar Correa scoorde in de herneming wel. Ondanks de 1-0 liet Club Brugge de kopjes niet hangen. Een vinnige Lang reageerde meteen aan de andere kant. Reina keerde onvoldoende en ditmaal kon Vormer in de herneming scoren. 

Blauw-Zwart mocht weer even dromen, maar opnieuw liet Mata zich rollen. Nadat Immobile in de zestien niet meer gevaarlijk kon zijn, zette Mata toch een sliding in. De verdediger legde zijn tegenstander neer en de bal ging op de stip. Immobile klaarde het klusje vanaf elf meter.

Rood voor Sobol
Al in de 1e minuut hypothekeerde Sobol zijn wedstrijd. De linkervleugelverdediger haalde Lazzari neer en vloog op de bon. Na de 2-1 ontsnapte hij eerst nog aan zijn tweede gele kaart, maar na zijn derde overtreding was het toch douchen voor de Oekraïner. Extra pijnlijk was het om te zien dat de vierde man al klaarstond om de wissel van Sobol aan te kondigen.

Na de rode kaart van Sobol greep Clement in. Lang moest naar de kant. Deli kwam hem vervangen om achterin opnieuw te zoeken naar stabiliteit. Met zijn tienen kon Club Brugge lang geen vuist meer maken in Rome. Het geraakte niet meer aan de goal van Lazio. Terwijl de thuisploeg vier – vijf kansen de nek omwrongen. 

De Ketelaere op de lat
Op een kwartier van het einde leek Lazio zegezeker. Inzaghi voerde drie wissels tegelijk door. Bij Lazio was twee minuten de organisatie kwijt en Club Brugge profiteerde maximaal. Vormer bracht de bal voor doel. De verdedigers van Lazio ging onder de bal door en Vanaken kopte de 2-2 op het bord. Ondanks de man minder was het nu Club Brugge dat de wet dicteerde. Bijna kwam de 2-3 er ook, maar De Ketelaere geraakte niet verder dan de lat. 

Op naar Europa League
Met acht punten en met opgeheven hoofd verlaat Club Brugge de Champions League. Na de winter mag Blauw-Zwart haar Europees avontuur verderzetten in de Europa League.