Club NXT houdt Westerlo in bedwang: Weer een stap vooruitgezet

Club NXT houdt Westerlo in bedwang: "Weer een stap vooruitgezet"

16-11-2020 11:45
10

Club Brugge NXT wacht nog altijd op zijn eerste zege, maar hield zaterdag wel Westerlo in bedwang met 1-1. Een knappe prestatie, vond ook coach Rik De Mil. 

"We begonnen sterk", aldus De Mil bij Het Laatste Nieuws. "We hebben geprobeerd om Westerlo te verrassen door hen meteen onder druk te zetten, waardoor zij er voetballend moeilijker konden uitkomen en dat resulteerde in de openingstreffer. De gelijkmaker viel echter veel te makkelijk en dat leidde tot een evenwichtig vervolg van de eerste helft, waarin zij nog een penalty onbenut lieten."

Na de pauze was het een pak minder. "Bij aanvang van het tweede luik slaagden we er niet in om weer die druk vooruit te zetten. Ze werden een kwartier voor tijd tot tien herleid en we moeten streng zijn voor onszelf dat we de punch niet hadden om nog veel te creëren. Achteraf gezien zijn we tevreden met het punt en vooral over de manier waarop."

De Mil ziet progressie in zijn kern. "Het is opnieuw een stap vooruit voor mijn spelersgroep, want het is zeker niet evident om een team als Westerlo op bepaalde momenten in de problemen te kunnen brengen. We hadden het merendeel van het balbezit en daar moeten we absoluut meer zien mee te doen, wat de volgende stap in ons proces moet zijn. Een eerste zege zou uiteraard een enorme opsteker zijn", besluit De Mil.