Breaking news

Overwintert Club? Puntje tegen Zenit is genoeg, Romeinse finale in het verschiet

 Kompany over opvallende samenwerking: 'Zo'n mensen kom je zelden tegen'

Kompany over opvallende samenwerking: 'Zo'n mensen kom je zelden tegen'

Gepubliceerd: woensdag 21 oktober 2020 om 14:02wo 21-10-2020 om 14:02

RSC Anderlecht gaat samenwerken met volleybalcoach Gert Vande Broek. Dat opvallende nieuws werd woensdag bekendgemaakt. Vande Broek is een kennis van Anderlecht-bazen Wouter Vandenhaute en Karel Van Eetvelt en zal trainer Vincent Kompany bijstaan. Die kijkt alvast uit naar de samenwerking.

Zondag was Vande Broek al aanwezig in het Lotto Park voor de match tussen Anderlecht en Oud-Heverlee Leuven (2-2). Hij is een grote naam in de sportwereld. De bondscoach van de Yellow Tigers werd meermaals trainer van het jaar is bovendien hoogleraar aan de KUL. Hij wordt gezien als een autoriteit op vlak van coaching, groepsdynamiek, leiderschap en motivatietechnieken.

Dat alles zorgde ervoor dat Kompany graag wil samenwerken met Vande Broek. "Heel zelden kom je mensen tegen die én lang betrokken zijn geweest in topsport én ook het academische aspect van topsport hebben onderzocht", verklaarde Kompany in een reactie aan Het Laatste Nieuws. "Dat vind ik heel interessant en daarom betrek ik Gert eigenlijk al anderhalf jaar in mijn ontwikkelingstraject"

"Niet enkel als coach, maar ook puur academisch. Om ook te gaan bekijken wat de wetenschap is achter coaching. Het is goed dat de club dat heeft ondersteund, maar eigenlijk hadden we het hier ook al een jaar geleden over kunnen hebben, hoor. De meeste coaches stoppen na hun actieve carrière een jaar of anderhalf jaar en gaan dan op pad om verrijkende, interessante mensen te ontmoeten."

"Ik heb die luxe niet gehad. Maar ik vind het belangrijk om in dialoog te gaan. Bill Belichick (coach van American Football-team New England Patriots, red.) vind ik bijvoorbeeld ook een fenomenale coach. Maar die woont in de Verenigde Staten, Gert zit in Leuven. Zoiets helpt natuurlijk ook", besloot de trainer van paars-wit.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws