Premier League trekt eigen plan: clubs wijzen voorstel voor vijf wissels af

Premier League trekt eigen plan: clubs wijzen voorstel voor vijf wissels af

Gepubliceerd: donderdag 6 augustus 2020 om 23:36do 06-08-2020 om 23:36

Laatste update: donderdag 6 augustus 2020 om 23:38do 06-08-2020 om 23:38

Hoewel de Premier League-clubs straks een bomvol programma wacht, maken ze geen gebruik van de mogelijkheid om komend seizoen vijf keer te wisselen. De Engelse teams willen het bij drie wissels per duel houden, zo besloten ze donderdag tijdens een stemming.

De Premier League maakt de stemming zelf niet openbaar, maar volgens Britse media waren elf ploegen geen voorstander van het vijf keer wisselen, omdat ze vinden dat de topclubs dan in het voordeel zijn.

De FIFA en de UEFA voerden na de coronapauze de mogelijkheid door om niet drie, maar vijf keer te wisselen. Dit om spelers te ontlasten vanwege het overvolle programma. De nationale bonden mogen voor komend seizoen zelf beslissen of ze daar mee doorgaan. 

De Premier League kiest echter zijn eigen weg. De clubs stemden eveneens over het uitbreiden van de wedstrijdselecties, maar ook dat voorstel haalde geen meerderheid. Daardoor zitten er komend seizoen geen negen, maar de gebruikelijke zeven spelers op de reservebank. Het nieuwe seizoen begint op 12 september, anderhalve maand na de laatste speelronde van de vorige jaargang.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws