Vormer bereikt mijlpaal bij Club Brugge: Hij is één van mijn kinderen

Vormer bereikt mijlpaal bij Club Brugge: "Hij is één van mijn kinderen"

Gepubliceerd: zaterdag 22 februari 2020 om 16:30za 22-02-2020 om 16:30

Ruud Vormer speelt zondag waarschijnlijk competitiematch nummer 200 voor Club Brugge. Vormer is al sinds 2014 aan de slag bij Club, waar hij eerst samenwerkte met Michel Preud'homme.

"Ik ken Ruud al van bij Roda JC - hij speelde toen rechts in een ruit", geeft Preud'homme aan bij Het Laatste Nieuws. "Zijn ongelooflijke kwaliteit om zonder bal te infiltreren is me altijd bijgebleven. Nadien heb ik de mens Vormer leren kennen. En hoe toegewijd hij wel is. Ruud zal altijd het belang van Club verdedigen. Hij is zo één van mijn kinderen geworden."

Preud'homme had duidelijk een uitstekende band met Vormer. "Onze speciale band is natuurlijk ontstaan omdat we samen prijzen gewonnen hebben, maar nu nog hebben we contact. Onlangs begon hij over die match tegen HJK Helsinki (in 2014, red.), toen hij tijdens de opwarming zijn naam niet hoorde afroepen. 'Nou, moet ik in de tribune gaan zitten?' (geamuseerd) Meer heeft hij toen niet gezegd, maar recent gaf hij toe dat hij op dat moment wel wat geshockeerd was."

"Zijn reactie typeerde hem - altijd in dienst van de ploeg. Net zoals die keer toen ik hem tijdens de rust tegen Charleroi zei dat hij rechtsback moest staan. 'Geen probleem, coach.' We wonnen finaal met 1-0. Kort daarna scoorde Ruud twee goals tegen Zulte Waregem... als rechtsachter."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Altijd als EERSTE op de hoogte van: Voetbalnieuws Transfernieuws Voetbalvideo's Volg @voetbalprimeurbelgie!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws