Clement passeert Schrijvers, Vossen én Cools: Anderen laten wél meer zien

Clement passeert Schrijvers, Vossen én Cools: "Anderen laten wél meer zien"

13-09-2019 16:00 Laatste update: 16:03
9

Club Brugge speelt zaterdagavond de stadsderby tegen Cercle Brugge. Voor het duel in het Jan Breydelstadion maakte Philippe Clement zijn selectie bekend. Daar zaten enkele opvallende namen niet in.

Zo passeert Clement tegen Cercle Brugge onder meer Siebe Schrijvers, Jelle Vossen én Dion Cools. "Dat is de realiteit bij een topclub, waar we een dubbele bezetting hebben. Iedereen moet zich elke dag laten zien en zich in de matchen bewijzen", citeerde Het Laatste Nieuws de hoofdcoach van Club Brugge.

Toch is dit volgens Clement slechts een momentopname. "Dat bepaalde spelers zich niet laten zien, is veel gezegd, want tussen zwart en wit zijn er nog veel kleuren. Maar het is wel zo dat anderen zich op dit moment wél meer laten zien."

Vormer en Deli fit
Verrassend genoeg mogen de jonkies Ignace Van der Brempt en Charles De Ketelaere zich wel opmaken voor de Brugse derby. Verder maken ook Ruud Vormer en Simon Deli, beiden nog twijfelachtig deze week, deel uit van de selectie.

"Ruud en Simon hebben voluit kunnen meetrainen en zijn fit voor morgen. We hebben 24 veldspelers, die allemaal fit zijn. Dat betekent dat er telkens 8 jongens moeten afvallen."