Boskamp stelt zich serieuze vragen bij terugkeer van Kums naar KAA Gent

Boskamp stelt zich serieuze vragen bij terugkeer van Kums naar KAA Gent

Gepubliceerd: zaterdag 24 augustus 2019 om 11:43za 24-08-2019 om 11:43

Sven Kums koos deze zomer voor een terugkeer naar 'zijn' KAA Gent. De middenvelder wordt door Anderlecht voor één seizoen verhuurd aan de Buffalo's. Johan Boskamp begrijpt er niets van.

"Waarom? Omdat hij twee jaar geleden kon terugkeren en toen koos hij voor Anderlecht. Nu gaat hij weer naar Gent", geeft Boskamp aan in Het Belang van Limburg.

Volgens hem kon Anderlecht hem nog gebruiken. "Ten eerste snap ik niet dat Anderlecht hem laat gaan. Zo lekker bolt het niet namelijk. In de huidige situatie vind ik het gek overkomen. Als je maar twee punten hebt kun je Svenneke toch wel gebruiken, zeker? Of is die Zulj plots een wereldvoetballer geworden?"

Basisplek Gent
Bij Gent zal Kums dan weer moeten knokken voor een basisplek. "Ook vanuit het standpunt van Gent vind ik het vreemd. Nu, ze zijn daar nogal nostalgisch. Sven was belangrijk voor ze in de periode van Hein Vanhaezebrouck."

"Maar waarom een speler halen die eerst geen trek had in een terugkeer? En hoe gaat hij functioneren in het middenveld van de Buffalo's? Want dat zag er voorlopig best goed uit. Owusu vind ik bijvoorbeeld een goeie speler", besluit Boskamp.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Kums een goede aanwinst voor Gent?

Ja
60%
Nee
40%
(331 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws