Kompany over dubbele rol bij Anderlecht: De enige manier om terug te keren

Kompany over dubbele rol bij Anderlecht: "De enige manier om terug te keren"

Gepubliceerd: dinsdag 25 juni 2019 om 15:56di 25-06-2019 om 15:56

Laatste update: dinsdag 25 juni 2019 om 16:28di 25-06-2019 om 16:28

Vincent Kompany wordt maandag voorgesteld als speler/trainer bij RSC Anderlecht. Veel mensen stellen zich vragen bij de dubbele rol van de Rode Duivel, maar hij ziet geen problemen. Het was zelfs de enige manier om terug te keren.

"Die dubbele pet is gekomen door te praten met Marc (Coucke, red.) en Michaël (Verschueren, red.). Na verloop van tijd leek het gewoon logisch. Ik heb nog geen diploma, maar ik kan de combinatie wel aan. Het was de enige manier om terug te keren naar Anderlecht."

"Als Anderlecht vorig jaar kampioen speelt of tweede wordt, gebeurt dit niet. Je moet maanden praten over alles, anders kan je dit niet doen. Daarom dat dit voor iedereen een verrassing is. Maar als je alles doorneemt, zie je dat dit logisch en rationeel is. Dit is het juiste moment."

De verdediger wil sowieso nog doorgaan als speler. "Ik ga vol als manager en als speler. Het zal mijn levensstijl niet veranderen. Iedereen die me kent, weet dat ik sinds mijn zesde met vanalles bezig ben. Het zal een andere indeling van mijn tijd vragen, maar ik ben dat gewoon."

Poll

Kan Kompany slagen als speler én als manager?

(841 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws