Babel helpt Fulham aan zege, Brighton met Ryan en Izquierdo in degradatiegevaar

Babel helpt Fulham aan zege, Brighton met Ryan en Izquierdo in degradatiegevaar

13-04-2019 18:00

Het al gedegradeerde Fulham heeft in eigen stadion mede dankzij een goed spelende Ryan Babel met 2-0 gewonnen van Everton. De Nederlander bereidde de 1-0 van Tom Cairney voor en nam de 2-0 zelf voor zijn rekening. Mathew Ryan en José Izquierdo moeten na een pijnlijke 0-5 thuisnederlaag tegen Bournemouth naar beneden kijken.

Fulham leek bevrijd van alle druk die de degradatiestrijd met zich meebracht en speelde een uitstekende eerste helft in het eigen Craven Cottage. De ploeg van Aleksandar Mitrovic en Denis Odoi, die beiden speelden, beloonden zichzelf echter niet. Na rust deed Fulham dat wel. Aanvoerder Tom Cairney opende op aangeven van Babel de score, waarna de Nederlander zelf voor de 2-0 zorgde. Hij werd knap weggestuurd door Aleksandar Mitrovic, had een fraaie run in huis en wipte de bal knap over de uitstormende Jordan Pickford heen.

Mathew Ryan kende een miserabele middag met Brighton, dat na een 0-5 nederlaag in eigen huis tegen Bournemouth angstvallig naar beneden moet gaan kijken. Brighton staat immers zeventiende, de laatste 'veilige' plek in de Premier League. De voorsprong op nummer achttien Cardiff, dat met 2-0 verloor bij Burnley, bedraagt met nog vijf wedstrijden te gaan vijf punten.

Brighton kwam in eigen stadion op een 0-2 achterstand tegen Bournemouth door goals van Dan Gosling en Ryan Fraser, waarna Anthony Knockaert van Brighton zijn ploeg benadeelde door twintig minuten voor tijd een rode kaart te pakken. David Brooks, Callum Wilson en Junior Stanislas voerden vervolgens de score op namens Bournemouth.

Overige uitslagen:
Burnley - Cardiff 2-0
Southampton - Wolverhampton Wanderers 3-1