OFFICIEEL: Gent steekt Foket hart onder de riem met contractverlenging

OFFICIEEL: Gent steekt Foket hart onder de riem met contractverlenging

13-07-2017 14:40
4

Thomas Foket heeft zijn contract bij AA Gent verlengd tot medio 2019. De onfortuinlijke rechtsachter zag vorige week zijn droomtransfer naar Atalanta afspringen door een hartprobleem, maar kan zich optrekken aan deze contractverlenging.

De Buffalo's zullen zijn salaris blijven betalen tijdens zijn lange revalidatie. Foket had sowieso nog een contract tot 2018 in de Ghelamco Arena. De rechtsachter heeft nu zijn handtekening gezet onder een contractverlenging tot 2019. Dat had hij eerder nog geweigerd omdat hij in Italië een beter contract kreeg. Tijdens medische testen bij Atalanta kwamen er onregelmatigheden aan het licht, waardoor de de transfer afsprong.

Gent is echter niet van plan zijn Rode Duivel te laten vallen. "De club en de voorzitter hebben een gouden hart", verklaarde voorzitter Ivan De Witte aan Het Laatste Nieuws. "Daarom hebben we beslist om een speler die dit meemaakt niet te laten vallen en in de armen te sluiten. Thomas krijgt een contractverlenging aangeboden aan de voorwaarden die we afgesproken hadden vóór zijn afgesprongen transfer naar Atalanta."