Deschacht kan opgelucht ademhalen: geen celstraf voor gokschandaal

Deschacht kan opgelucht ademhalen: geen celstraf voor gokschandaal

22-12-2016 17:42
1

Olivier Deschacht zal aan zijn gokaffaire geen gerechtelijke vervolging overhouden. Het parket, dat een onderzoek voerde naar de praktijken van de Anderlecht-verdediger, heeft donderdag gecommuniceerd dat de zaak doorgeschoven wordt naar de Kansspelcommissie. 

Die commissie heeft enkel de mogelijkheid om te straffen via geldboetes. An Schoonjans, woordvoerster van het parket, geeft een woordje uitleg bij Het Laatste Nieuws. "Op basis van alle elementen in het dossier is beslist om het dossier conform art. 15/1 §2 van de Kansspelwet over te maken aan de Kansspelcommissie die over de mogelijkheid beschikt om de door het parket weerhouden inbreuken via een administratieve geldboete te sanctioneren."

"De voetballer moet niet voor de rechter verschijnen, maar riskeert wel een boete van 100 tot 100.000 euro", verduidelijkt Schoonjans. Zo ontsnapt Deschacht dus aan zwaardere vervolging, zoals bijvoorbeeld een celstraf. Het meubelstuk van Anderlecht kwam recent in het oog van de storm terecht omdat hij gegokt zou hebben op wedstrijden van zijn eigen ploeg, waarbij hij zelfs inzette op verlies. Deschacht beweert bij hoog en laag dat zijn broer Xavier zijn gokaccount beheerde.