Keuze Klopp gecontesteerd: vervanger van Mignolet legt dramatische cijfers voor

Keuze Klopp gecontesteerd: vervanger van Mignolet legt dramatische cijfers voor

23-10-2016 12:11

Onbetwist was het zelden, maar Simon Mignolet mocht zich sinds de zomer van 2013 wel de vaste doelman van Liverpool FC noemen. Trainer Jürgen Klopp heeft daar dit seizoen echter anders over beslist. Zijn landgenoot Loris Karius krijgt nu de voorkeur, al valt die keuze te betwijfelen.

Mignolet begon nog wel aan het seizoen als titularis, maar moest zich de voorbije vier Premier League-duels tevreden stellen met een plekje op de bank. Nochtans maakte vervanger Karius in die wedstrijden allerminst een geweldige indruk. Zo slaagde de Duitser er slechts één keer in om zijn netten schoon te houden.

Nog straffer is dat Karius in 360 Premier League-minuten nog maar één redding heeft verricht. Dat becijferde het Britse Squawka. Drie andere pogingen op doel waren hem te machtig. Bovendien maakt de 23-jarige doelman ook geen al te beste indruk bij het uitvoetballen. De Duitser heeft echter één voordeel: met hem in doel pakten The Reds de voorbije weken tien op twaalf, waardoor Klopp en co zijn opgerukt naar plek twee in de stand.