Hazard en Batshuayi maken zich belangrijk in eerste competitiewinst Chelsea

15-08-2016 22:54

Antonio Conté heeft zijn eerste drie punten als manager van Chelsea beet. Op Stamford Bridge werd stadgenoot West Ham United maandagavond met 2-1 geklopt, dankzij een late treffer van de aanvaller. Bij Chelsea scoorde Eden Hazard en maakte Michy Batshuayi zijn debuut.

In de allereerste helft van Chelsea onder Conte in de Premier League waren The Blues de betere ploeg. West Ham kwam amper in de buurt van het doel va Thibaut Courtois. Sterker nog: de formatie van manager Slaven Bilic slaagde er zelfs niet één keer in om een schot tussen de palen te krijgen.

Na de rust bleef Chelsea de betere partij. Uiteindelijk was er een lompe ingreep van Michail Antonio voor nodig om de clash tussen de twee Londense ploegen open te breken. César Azpilicueta werd onderuit gehaald en Eden Hazard mocht aanleggen vanaf elf meter. De Belgische vedette faalde niet: 1-0.

Bilic bracht de niet geheel fitte Dmitri Payet in de ploeg en dat had effect. West Ham werd zowaar gevaarlijk. Bij een corner viel uiteindelijk de gelijkmaker. James Collins schoot een afgeslagen bal binnen. Het was het eerste schot op doel van The Hammers. Costa zorgde vlak voor het einde voor de verlossing. In de 89e minuut schoot de spits de 2-1 binnen vanuit de tweede lijn na een mooie assist van Batshuayi. Conte ging op karakteristieke wijze helemaal los langs de lijn.