Romelu Lukaku blijft zelfzeker: Ik weet dat we altijd zullen scoren

Romelu Lukaku blijft zelfzeker: "Ik weet dat we altijd zullen scoren"

23-06-2016 17:29
9

Romelu Lukaku kreeg in alle groepswedstrijden een basisplaats van Marc Wilmots. De aanvaller van Everton kon tegen Ierland twee keer scoren, maar was in de laatste wedstrijd tegen Zweden niet altijd even gelukkig in zijn acties.

België kon maar weinig kansen creëren tegen een stugge Zweedse ploeg en kon pas in de slotfase afstand nemen na een knal van Radja Nainggolan. Romelu Lukaku heeft nooit gedacht dat de Duivels niet zouden winnen. "We weten dat we kalm moeten blijven en proberen controle over de wedstrijd te krijgen. Als ik op het veld sta, weet ik dat we altijd zullen scoren en ik heb ook het gevoel dat we niets zullen incasseren", aldus Lukaku op de persconferentie donderdag in Bordeaux.

De spits kwam ook nog eens terug op de wanprestatie tegen Italië op de openingsspeeldag. "We hadden gewoon een slechte dag. Niet enkel ik, maar de hele ploeg. Niemand was goed tegen de Italianen. Na die wedstrijd hebben we de kopjes bij mekaar gestoken. Iedereen heeft zijn zegje kunnen doen." Lukaku kreeg na die wedstrijd wel een pak kritiek te verwerken, maar trekt zich daar niets van aan. "Ik ben niet het type dat excuses zoekt. Ik weet heus wel wanneer ik slecht speel. Vroeger was ik meer bezig met die kritiek, maar nu laat het me koud."