Op weg naar het EK: Ex-speler van Genk blinkt uit, Tsjechië vernedert tegenstander

27-05-2016 22:08

Zaterdag komen de Rode Duivels vriendschappelijk in actie. Vrijdag stoomden enkele andere landen zich al klaar voor het EK in Frankrijk. Bij Slowakije blonk een ex-speler van KRC Genk uit. Daarnaast haalde Tsjechië uit tegen Malta.

Slowakije - Georgië 3-1
Kent u Adam Nemec nog? In het seizoen 2008 - 2009 speelde hij nog voor KRC Genk. Tegenwoordig verdient hij zijn brood bij het Nederlandse Willem II. Daar kende hij het afgelopen seizoen weinig succes, maar nu lijkt de aanvaller net op tijd klaar voor het EK.

Tegen Georgïe opende Nemec al na vijf minuten de score. Na de pauze trof hij weer raak. Adam Zrelak zorgde voor de 3-0. Voor de bezoekers scoorde Levan Kenia. Op het EK neemt Slowakije het op tegen Engeland, Rusland en Wales.

Noord-Ierland - Wit-Rusland 3-0
De Noord-Ieren kunnen niet wachten op de start van het EK. Voor de eerste keer mogen zij immers meedoen aan het tornooi. Vrijdag legde Noord-Ierland over de knie. Via goals van Kyle Lafferty, Conor Washington en Will Grigg werd het 3-0. De EK-debutant neemt het straks op tegen Duitsland, Oekraïne en Polen.

Engeland - Australië 2-1
De Engelsen kwam al na twee minuten op voorsprong. Debutant en supertalent Marcus Rashford maakte het doelpunt voor The Three Lions. Zijn maatje van bij Manchester United, Wayne Rooney, verschalkte Mathew Ryan (ex-Club Brugge) een tweede keer. Een eigen doelpunt van Eric Dier zorgde voor de eindstand.

Tsjechië - Malta 6-0
Malta was vrijdag geen partij voor Tsjechië. Aan de pauze stond het land dat het in de poule speelt tegen Spanje, Turkije en Kroatië al 3-0 voor. BIj de rust wisselde Pavel Vrba liefst negen spelers. Daarna kwam er nog drie doelpunten voor Tsjechië bij. Op het scorebord kwamen: aroslav Plasil, Milan Skoda, Roman Hubnik, David Lafata, Tomas Necid en Patrik Schick.

Kroatië - Moldavië
De tegenstander van Tjeschië op het EK, Kroatië, had maar weinig overschot tegen Moldavië. Tegen de dwergstaat wist enkel Andrej Kramaric de weg naar het doel te vinden. Hij deed dat met een lage schuiver.