Van Gaal katapulteert toptalent: 'Serieus, hij doet me denken aan Van Basten'

Van Gaal katapulteert toptalent: 'Serieus, hij doet me denken aan Van Basten'

29-04-2016 13:51

Marcus Rashford beleeft sinds de jaarwisseling zijn doorbraak in de hoofdmacht van Louis van Gaal. De achttienjarige spits van Manchester United heeft wel wat weg van Marco van Basten.

Dat stelt Paul Merson, voormalig middenvelder van Arsenal en inmiddels bekend als analist in Engeland. Rashford was sinds zijn debuut goed voor veertien optredens voor Manchester United, waarin hij zeven keer scoorde. Van Gaal vergeleek hem al met Patrick Kluivert en Merson doet er vrijdag nog een schepje bovenop.

"Ik ben ervan overtuigd dat Rashford een heel, heel speciale speler gaat worden", aldus Merson in de Engelse media. "Ook tegen West Ham United was het weer fantastisch wat hij liet zien. Zijn bewegingen... Serieus, ik heb dat lange tijd niet. Het deed me eerlijk gezegd denken aan Van Basten."

De oud-voetballer meent dat Van Gaal goud in handen heeft. "Ja, hij gaat nog veel slechte wedstrijden spelen, maar hij is een jonge vent die speelt voor een gigantische club. Ik heb al genoeg gezien. Rashford wordt een grote."